O a fa'amatalaga mamanu o moli auala sola?

O le mafua'aga o lo'o ta'uta'ua ai lamepa o le la ona o le malosi o lo'o fa'aaogaina mo moli e sau mai le malosi o le la, ma o lamepa la o lo'o i ai le uiga o le leai o se tau eletise.O a auiliiliga o mamanu omoli auala la?Ole fa'atomuaga lea ile itu.

Fa'amatalaga fa'ata'ita'iga o moli auala sola:

1) Fuafuaga fa'afoliga

Ina ia mafai ona maua le tele o fa'avevela o le la i totonu o le tausaga, e mana'omia le filifilia o se pito sili ona lelei mo le fa'aogaina o le la.

O le talanoaga i luga o le fa'aogaina lelei o modules solar cell e fa'avae i itu eseese.

 moli auala la

2) Fuafuaga e tetee i le matagi

I totonu ole lamepa auala ole la, ole mamanu o le matagi o se tasi lea o mataupu sili ona taua ile fausaga.O le mamanu faʻafefe matagi e masani ona vaevaeina i ni vaega se lua, o le tasi o le mamanu faʻafefe o le paʻu module maa, ma le isi o le mamanu faʻafefe o le pou moli.

(1) Fuafuaga tete'e matagi o puipui module sela sola

E tusa ai ma faʻamaumauga faʻapitoa faʻapitoa o le module maagaosimea, O le mamafa i luga o le savili e mafai e le module solar cell ona tatalia o le 2700Pa.Afai o le savili tetee coefficient e filifilia e pei o le 27m / s (e tutusa ma se afa o le malosi 10), e tusa ai ma le hydrodynamics le viscous, o le mamafa o le matagi e tauaveina e le module maa e na o le 365Pa.O le mea lea, o le module lava ia e mafai ona tatalia atoatoa le saoasaoa o le matagi o le 27m / s e aunoa ma se faʻaleagaina.O le mea lea, o le ki e mafaufau i ai i le mamanu o le fesoʻotaʻiga i le va o le paʻu module maa ma le pou moli.

I le mamanu o faiga moli auala lautele, o le sootaga i le va o maa module bracket ma le pou moli ua mamanuina ina ia faʻapipiʻi ma fesoʻotaʻi i le pou faʻamau.

(2) mamanu tetee matagi opou moli auala

O fa'asologa o moli auala e fa'apea:

Ma'a laulau fa'aoga A=15o lamepa maualuga pou=6m

Fuafua ma filifili le lautele uelo i le pito i lalo o le pou moli δ = 3.75mm pou moli pito i lalo pito i fafo = 132mm

O le pito i luga ole lamepa o le faʻaleagaina lea o le pou moli.O le mamao mai le fua fa'atatau P o le taimi fa'asagatau W i luga o le fa'aletonu o le pou lamepa i le laina fa'atino o le uta fa'agaoioiga o le vaega maa F i luga o le pou moli e.

PQ = [6000+(150+6)/tan16o] × Sin16o = 1545mm=1.845m. O le mea lea, o le taimi o gaioiga o le mamafa o le matagi i luga o le fa'aletonu o le pou moli M=F × 1.845.

E tusa ai ma le mamanu maualuga faatagaina savili saoasaoa o le 27m/s, o le uta autu o le 30W lua-ulu lamepa moli auala o le 480N.Mafaufau i le tulaga saogalemu o le 1.3, F=1.3 × 480 = 624N.

O lea la, M=F × 1.545 = 949 × 1.545 = 1466N.m.

E tusa ai ma le fa'afuainumera fa'a-matematika, o le taimi e tete'e ai i luga ole la'au toroidal W=π × (3r2 δ+ 3r δ 2+ δ 3).

I le fua fa'atatau o lo'o i luga, o le r o le lautele totonu o le mama, δ O le lautele o le mama.

Taimi tete'e o luga ole la'asaga W=π × (3r2 δ+ 3r δ 2+ δ 3)

=π × (3 × valu selau fasefulu-lua × 4+3 × valusefulu-fa × 42+43)= 88768mm3

=88.768 × 10-6 m3

Fa'atiga e mafua mai i le taimi o gaioiga o le mamafa o le matagi i luga o le faʻaletonu o luga = M/W

= 1466/(88.768 × 10-6) =16.5 × 106pa =16.5 Mpa<<215Mpa

O fea, 215 Mpa o le malosi punou o Q235 sila.

 moli auala la

O le sasaa o le faavae e tatau ona ogatasi ma faʻamatalaga faufale mo moli auala.Aua ne'i tipi tulimanu ma tipi mea e fai ai se faavae la'ititi, po'o le ogatotonu o le kalave o le moli o le auala o le a le mautu, ma faigofie ona lafoa'i ma mafua ai fa'alavelave saogalemu.

Afai o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le lagolago a le la ua mamanuina tele, o le a faʻateleina ai le tetee i le matagi.E tatau ona mamanuina se tulimanu talafeagai e aunoa ma le afaina o le matagi ma le suiga o le malamalama o le la.

O le mea lea, o le umi lava o le lautele ma le mafiafia o le pou moli ma le faʻafefeteina e fetaui ma manaʻoga mamanu, ma o le fausiaina o le faavae e talafeagai, o le faʻaogaina o le la e talafeagai, o le savili tetee o le pou moli e leai se faʻafitauli.


Taimi meli: Feb-03-2023